ANIMIRANI FILM DEČEK IN SVET

h1 5.03.2015 ob 18:39

V ponedeljek, 9. 2. 2015, smo si vsi 4. razredi OŠ Sava Kladnika Sevnica in 3. ter 4. razred OŠ Loka šli ogledat film Deček in svet.
Ko smo prišli v Kulturni dom Krško, smo se napotili v dvorano. Na začetku filma še nisem razumela, kaj je deček delal. Čez čas pa se mi je smilil, ker je dečkov oče šel v druge kraje iskat službo. Ko je deček šel iskat očeta, se mi je zdel zelo pogumen, da je šel čisto sam. Kmalu je prišel do revnega strička s psom, ki je vozil bombaž. Z njim je ostal, dokler se ni odločil, da gre drugam. To je bilo zelo samostojno. V tovarni so zvijali bombaž v role. Ko je zazvonila sirena, so delavci lahko odšli. Ti delavci so bili sužnji šefu, ki je kupil stroje, da bodo delali namesto delavcev. Ko so potem natovorili ladje z rolami bombaža, so nekaj časa plule po morju. Prišle so do mest, ki so izgledala kot vesoljske ladje. Kar naenkrat se je deček postaral in se vrnil v domačo hišo, v kateri so živeli z očetom in mamo. Na koncu sta se starša vrnila in so se lepo imeli cel dan.
Želim si še enkrat ogledati ta film. Zagotovo bi ga drugič bolje razumela.
V torek, 10. 2. 2015, smo imeli učenci 4. a delavnico o animiranem filmu. K nam je prišla gospa Andreja, ki se ukvarja z animacijo. Pokazala nam je optične igrače. Meni so bile zelo všeč, najbolj pa beležka z risbami. Pokazala nam je, kako snemati animacijo z magneti. Povedala je, da moraš, če delaš animacijo z risbami, za eno sekundo filma narediti dvainštirideset risb. Takrat sem se pošteno zamislila nad tem, kolikokrat moraš premakniti eno samo lutko v primeru snemanja lutkovnega animiranega filma, da pride ena sama sekunda. Vsak učenec je iz kolaž papirja izrezal en lik. Jaz sem naredila svetlo moder trikotnik. Po malici nas je gospa Andreja razdelila na pol in jaz sem bila v drugi skupini. Vsaka skupina naj bi animirala ustvarjene like. Ko smo začeli, je Anžej poslikal deset slik , potem Lovro in nato še Nikola. Tako smo naredili čisto kratko animacijo.
Če bi imela možnost, bi takoj še enkrat delala animacijo, saj mi je bila delavnica zelo všeč.
Karin Možina, 4. a

Film Deček in svet mi je bil všeč. Posebej zanimive so mi bile risbe. Film je bil v portugalščini – brez prevoda, ne samo to – govorili so v portugalščini nazaj. Bilo je zelo zanimivo poslušati tuj jezik, ki ga ne razumeš in ga tako predstavijo. Deček je šel iskat svojega očeta v mesto, a ga ni našel. Želel se je vrniti domov. Zagledal je vlak, s katerim se je odpeljal oče. Iz vlaka so izstopali gospodje, zelo podobni dečkovemu očku (bili so oblečeni kot očka, nosili so enako velike kovčke, imeli so enako frizuro). Deček je bil zmeden. Vrnil se je nazaj domov. V tem času je odrastel in se še sam odpravil po svetu iskat službo.
Tudi delavnica, ki smo jo imeli naslednji dan, mi je bila všeč, še posebej tisti del, v katerem smo ustvarjali in snemali animirani filmček. Za film smo potrebovali različne like (trikotnik, pravokotnik, kvadrat, krog, srce…). Snemanje filma na delavnici bi ocenila z veliko petico.
Tina Kolman, 4. a

V ponedeljek zjutraj smo se zbrali v šolski avli. Tam smo dobili malico. Nato smo se odpravili na avtobuse. Avtobusi so nas odpeljali v Krško, kjer smo si v Kulturnem domu Krško ogledali animirani film.
Očka in deček sta odšla iz dežele v mesto. Očka se je zaposlil v tovarni, kjer delajo tkanino. Po predstavi smo odšli v sobo – majhno dvorano, kjer smo se pogovorili o filmu.
Na poti do šole sem razmišljal o filmu in njegovi vsebini. Film mi je bil zelo všeč. Všeč mi je bila tudi glasba na koncu filma.
V torek smo imeli delavnico animiranega filma. V delavnici smo naredili svoj film iz likov. Moj lik je imel obliko srčka. Vsak lik smo prestavili in ga slikali. Potem smo iz slik s pomočjo računalnika naredili film.
Delavnica mi je bila zelo všeč. Spoznal sem, kako nastane animirani film.
Anžej Markl, 4. a

V ponedeljek, 9. 2. 2015 smo se z razredom odpravili v kinodvorano v Krškem. Tam smo si ogledali animirani film z naslovom Deček in svet.
Film mi ni bil tako zelo všeč,saj ga nisem razumela najbolje. Zato pa mi je bila veliko bolj všeč delavnica na naši šoli, ker sem se naučila delati optične igrače. Animatorka, ga. Andreja, nam je pokazala računalniški program za izdelovanje animiranega filma, ki smo ga tudi sami preizkusili. Bila je zelo zabavna, zato smo se zabavali tudi mi.
Ta dva dneva animiranega filma sta mi bila všeč.
Naja Zupančič, 4. a

Komaj sem dočakal ogled animiranega filma. Takoj ko smo prišli v Kulturni dom Krško, smo se posedli na stole v kinodvorani, se z gospo Marino na kratko pogovorili o kinu in začeli gledati film. Film mi je bil zelo všeč. Najboljši del filma mi je bil, ko se je pogumni fantek odpravil iskat očeta. Po filmu smo malicali in odšli v eno od dvoran. Tam nam je gospa Marina zastavila vprašanja, ki so se navezovala na film. Po pogovoru smo se vrnili v Sevnico.
Drugi dan smo imeli DELAVNICE. Ko sem prišel v šolo, sem najprej mislil, da gremo v Loko, nato pa so mi prijatelji povedali, da ostanemo tu. Prvo uro smo imeli slovenščino, drugi dve DELAVNICE, četrto pa angleščino. Pri drugi in tretji uri smo delali ANIMIRANI FILM. Zanj smo potrebovali različne like iz papirja, kamero in računalnik ter veliko dobre volje. Pri tem mi je bilo najbolj všeč slikati ustvarjene slike.
Nikola Ilinčić, 4. a

Moje misli o filmu so naslednje. Film mi ni bil preveč všeč, zato, ker nisem dobro razumela zgodbe. Igralci so govorili v tujem jeziku, podnapisov pa ni bilo. Vesela bi bila, če bi v filmu govorili slovensko.
Delavnice so mi bile všeč. Veliko smo ustvarjali z liki.
Ustvarjalna dneva sta bila zelo zanimiva.
Kaja Srpčič, 4. a

V torek smo imeli delavnice o animiranem filmu z naslovom DEČEK IN SVET, ki smo si ga ogledali v ponedeljek. Na delavnicah smo sami izdelovali kratek animirali film. Pri ustvarjanju filma sem se imel zelo lepo. Film, ki smo ga izdelali, mi je bil tudi zelo všeč. Drugi dve uri smo imeli normalen pouk.
Ta dan mi bo ostal v spominu.
Brin Samec, 4. a

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj